sâmbătă, 5 februarie 2011

Conflicte

Ma intreb cum ar rezolva fiecare dintre noi un conflict. Adica sa zicem ca esti intr-o pozitie care te plaseaza cat de cat deasupra altora. Treaba ta e sa moderezi conflictele, sa nu lasi sa fie depasite toate limitele bunului simt. Care sunt limitele si cum e mai bine de facut? Sa ii tii din scurt pe cei implicati si sa folosesti pumnul de fier? Sa ii lasi sa se desfasoare sperand ca intr-un final se vor calma singuri?
Daca esti cat de cat dur se vor intoarce impotriva ta intr-o clipita, iar energia negativa care era intre ei se va napusti toata asupra ta. Daca ii ignori si ii lasi de capul lor vor intelege ca ti-e frica, nu vei mai avea nici un fel de autoritate asupra lor si iti vor rade in fata. Probabil cel mai bine e sa nu ajungi in pozitia de deasupra de la bun inceput.
Am observat ca unul dintre cei mai importanti factori in astfel de situatii e varsta. Replicile, atitudinea, modul de a gandi difera atat de mult de la o generatie la alta incat poti ramane uimit in cateva secunde.
Daca tot ajungi in pozitia de a fi mediator, parerea mea e ca cel mai bine e sa respecti regulile fara nici o exceptie. Poate nu va iesi adevarul la iveala sau nu vei fi privit cu cei mai buni ochi, dar vei sti ca ai luat decizia corecta si cu siguranta intotdeauna va fi cineva care va observa asta. Pana la urma nu conteaza cine "castiga" sau daca cineva iese invingator, important e sa se termine...cu bine.
Care e alegerea ta pentru a face bine?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu