marți, 15 martie 2011

Sa mai mergi la service...

E chiar foarte amuzant, de aia cred ca trebuie impartasita toata povestea. Acum o saptamana si ceva mi-am dus si eu calculatorul la reparat ca deh, daca are garantie sa profit. S-a stricat placa video (din nou) si am lasat-o pe mana profesionistilor de la PC Activ. S-a completat si cererea aia sau fisa sau ce o fi cum ca e stricata placa si tot. Nu am vorbit despre altceva cu ei decat despre asta. Timp de o saptamana nu am primit nici un telefon, notificare, intrebare de la ei.
Ieri (dupa o saptamana de la intrarea in service) m-au sunat sa imi ridic calculatorul pe care l-au super-reparat. Cu bucurie si de toate merg eu frumusel sa il iau. I-am intrebat ce i-au facut de data asta, au zis ca au reparat placa video. Na, blana. Ma gandesc eu "daca mi l-au reparat ca ultima data cand dupa ce au lucrat la placa video si facea ca un tractor (asa reparat), m-am scos. Ma mai duc dupa 2 luni la ei". Si ajung eu acasa dupa ce umblasem timp de cateva ore prin oras. Ma pun sa montez calculatorul cu fratele meu, il pornesc si prima reactie:  "Iarasi au schimbat astia rezolutia". Ma' si se incarca sistemul de operare si cand termina ma trezesc ca e altul decat ce aveam eu. Ba mai mult, nu mai am nimic pe partitia respectiva. Decat un sistem de operare cu folderul cu jocuri (solitaire, minesweeper, clasicele) si un programel destinat sa verifice placa video. Ma mai uit eu pe acolo si vad ca am un cd in dvd-rw. Il scot si...surpriza! Un cd cu Windows. Din ala naspa, nimic interesant. In vreo 10 secunde imi pica fata si dupa ce ma trezesc le telefonez ilustrilor.
Ii intreb de ce mi-au formatat partitia respectiva si nu se prind decat dupa ce le spun ca si-au uitat si cd-ul la mine. Mi-au dat 3 raspunsuri in 50 secunde din care nimic concret. Sa nu uitam ca mi-au umblat si sters datele personale fara acordul meu. Toate cate erau acolo. Nu mi-au zis ca as fi avut o problema la hard sau os si nu m-au intrebat daca nu am chef sa pierd tot ce am strans eu asa ca o furnicuta harnica.
Acum situatia e in felul urmator: am un Windows de 2 bani (inainte aveam cu licenta), nimic din ce am adunat eu in ultimii 2 ani nu mai exista pe partitia respectiva si nici sansa de a recupera ca s-au ocupat ei de reinstalarea aia. Am fost din nou si la ei azi sa ii confrunt. Raspunsul cel mai dragut: sa fiu multumita ca s-au obosit sa stea o ora sa imi instaleze porcaria aia si sa scoata driverele de pe net. Bine, apoi le-am zis ca nu mi-au instalat alea si ca le-am pus singura, dar asta e partea a 2-a.
Nu ai cum sa nu iubesti servirea asta din Romania. Sau sa fie doar bravii angajati de la PC Activ a caror activitate principala e vorbitul pe Mess?
Asa ca o amintire suplimentara. Sa stiti ca daca nu le fluturati banii in fata cand vreti sa cumparati ceva nici nu isi scot ochii din monitoarele alea ale lor. Ultima data i-am intrebat cam ce coolere au si la ce preturi ca mi-as fi cumparat si eu pentru laptop. Raspunsul: "O sa iti arat cand o sa vii sa cumperi". Toata treaba e ca aveam banii la mine sa cumpar. Oricum am facut stanga-mprejur sa fac achizitia asta de altundeva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu